Hengelo

Topkoks ’t Lansink koken maand lang voor minderbedeelde Hengeloërs

Lars van Galen, chef-kok van restaurant ât Lansink, kookt sinds donderdag samen met zijn team belangeloos voor mensen die het nu echt nodig hebben. Vandaag, vrijdag 3 april, was de eerste uitgifte van maar liefst 150 maaltijden.

Van Galens huurbaas Infestos stelt alle benodigde ingrediënten beschikbaar. Lars van Galen: âWe zaten met zân allen al twee weken thuis toen Bernard ten Doeschot (eigenaar van Infestos, red.) belde. Hij vroeg me hoe we in deze moeilijke tijden toch iets konden betekenen voor de minderdraagkrachtige Hengeloërs. Ik ben toen gaan nadenken en dit is eruit gekomen. Ten Doeschot stelt geld beschikbaar voor de ingrediënten en mijn werknemers, van koks tot receptiemedewerkers, steken vier keer per week een paar uur de handen uit de mouwen. Juist in deze tijd willen wij ons steentje bijdragen.â

Van Galen heeft niet zelf de afnemers uitgezocht. Die hele administratie ligt bij de gemeente. âIeder zijn vak. Zij weten wie er een gezonde maaltijd kunnen gebruiken en wij zorgen voor die maaltijd en voor de uitgifte.â
De hele maand april worden deze speciale maaltijden bij ât Lansink bereid. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat dagelijks wordt gekeken wie er in aanmerking komen voor een maaltijd. Hierbij wordt ook gekeken naar andere, soortgelijke initiatieven in de stad.