Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Wijkracht en Facebook helpen Hengeloërs door de crisis

457281 wijkracht 2020 08 29 004404

Wijkracht is de facebookgroep ondersteuning in crisistijd gestart. Deze groep brengt inwoners digitaal bij elkaar. De sociaal werkers van Wijkracht én de bewoners delen in deze groep ideeën en uitdagingen.

Nihâl Erten van Wijkracht geeft een voorbeeld: Met het delen van bijvoorbeeld recepten stimuleren de leden elkaar om gezond te blijven eten. Het recept wordt gedeeld inclusief een foto of filmpje van de bereiding.
Iedereen die lid is van de pagina kan zijn of haar ideeën delen, maar ook vragen stellen of een oproep doen. Binnenkort komt er een oproep in de groep om samen creatief te zijn, gaat Wijkracht vrijwilligers van t Berflo in het zonnetje zetten en inventariseert Wijkracht de buurtboekenkasten in Hengelo.
Erten: Inwoners die graag een boek lezen willen we wijzen op deze openbare boekenkasten. Daarin zijn boeken voor oud en jong te vinden. De scholen zijn blij dat wij ook aan de jeugd denken; zij kunnen nu immers ook niet naar de bieb.
De facebookgroep vervangt tijdelijk de fysieke contactmomenten die veel inwoners normaal gesproken hebben in een buurt- of wijkcentrum. Deze centra zijn nu gesloten en activiteiten liggen stil. Ook voor ouders biedt de facebookgroep ondersteuning. Zo kunnen ideeën voor thuisactiviteiten met kinderen hier ook gedeeld worden. Net als vragen en adviezen.
Inwoners mogen via de facebookgroep, maar ook rechtstreeks bij Wijkracht hun vragen, ideeën en zorgen delen. Dit kan door te bellen naar tel. 088 945 57 22 of een mail te sturen naar [email protected]. Binnenkort is het ook mogelijk om op een aantal momenten live te chatten met een medewerker via de website www.wijkracht.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.