Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bibliotheek Hengelo brengt boeken naar tachtigplussers

457852 books book pages read literature 159866 2020 08 29 004335 1

Bibliotheek Hengelo gaat vanaf nu boeken thuisbezorgen bij klanten van de bieb. Het gaat dan om met name oudere lezers, die niet in staat zijn boeken te lezen via e-reader, tablet of smartphone.

De bibliotheken zijn sinds 16 maart gesloten. Klanten kunnen met de Online Bibliotheek blijven lezen via e-reader, tablet of smartphone. Maar voor ouderen is deze manier van lezen niet altijd makkelijk. Daarom starten de bibliotheken in Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal met het thuisbrengen van boeken.

Nu de sluiting van de bibliotheekgebouwen verlengd is tot 20 mei, gaan de bibliotheken boeken thuisbezorgen bij de mensen die er het meest om zitten te springen. De eerste groep klanten die van deze dienstverlening gebruik kan maken, zijn mensen van 80 jaar en ouder , zegt René Siteur, directeur van de drie samenwerkende bibliotheken. In een later stadium zullen we dit gaan uitbreiden naar een grotere groep klanten. De boeken worden ingepakt en thuisbezorgd. Daarbij houden de medewerkers van de bibliotheek rekening met alle regels. Zo wordt te allen tijde anderhalve meter afstand gehouden.

De bibliotheek neemt zelf contact op en begint deze week met het bellen van alle klanten boven de 80 jaar. Niet alleen om bestellingen op te nemen, maar vooral ook om te horen hoe het met hen gaat.

Eenzaamheid is een verborgen probleem in deze coronacrisis , zegt Siteur. Hoe fijn is het dan om even een praatje te maken met één van de medewerkers, die je kent van je bezoek aan de bibliotheek. Onze medewerkers kunnen telefonisch vragen beantwoorden en helpen met digitaal lezen. Klanten kunnen zich ook aanmelden om eens per week telefonisch voorgelezen te worden.

Het thuisbrengen van boeken ziet Siteur als een eerste stap in de voorbereiding om de bibliotheek weer te openen: Dit zal nog wel een poosje duren. Maar we bereiden ons al wel voor om straks stap voor stap onze dienstverlening op te pakken, zodra dit mogelijk is binnen de richtlijnen van het RIVM en de overheid. We kijken uit naar het moment dat we onze deuren weer kunnen openen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.