Hengelo

All4Free geeft stokje terug aan Voedselbank

Zes weken lang verzorgde Melissa Muller van Stichting All4Free een alternatieve voedselbank vanuit Schouwburg Hengelo. Vrijdag was de laatste uitgifte, volgende week vrijdag is het weer de beurt aan Voedselbank Midden-Twente om pakketten uit te delen. Dit gebeurt dan weer vanuit de locatie aan de Sloetsweg.


458086 melissa
Voedselbank Midden-Twente ging medio maart dicht, omdat ze de veiligheid van vrijwilligers, cliënten en omwonenden van de hal aan de Sloetsweg niet konden waarborgen. Inmiddels is er meer bekend over hoe corona zich verspreidt en met de juiste maatregelen denkt voedselbankvoorzitter Han Eulderink dat een herstart mogelijk is en worden er weer pakketten uitgedeeld in Hengelo, maar ook in Borne en Hof van Twente.
Voor Melissa Muller wordt hiermee een bijzondere periode afgesloten. âDe vrijwilligers van All4Free hebben samen met werknemers van de schouwburg al die weken de organisatie op zich genomen. Dat liep over het algemeen meer dan gesmeerd. Daarom geeft het ook wel een dubbel gevoel dat we nu moeten stoppen. Aan de ene kant is het fijn dat de voedselbank nu een doorstart kan maken, aan de andere kant ga ik de mensen van de schouwburg wel missen straks. Het zijn vrienden geworden.â
Ook de cliënten zijn te spreken over hoe Melissa en haar mensen het hebben opgepakt. In de video komen twee van hen aan het woord.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.