Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

All4Free geeft stokje terug aan Voedselbank

Zes weken lang verzorgde Melissa Muller van Stichting All4Free een alternatieve voedselbank vanuit Schouwburg Hengelo. Vrijdag was de laatste uitgifte, volgende week vrijdag is het weer de beurt aan Voedselbank Midden-Twente om pakketten uit te delen. Dit gebeurt dan weer vanuit de locatie aan de Sloetsweg.

Voedselbank Midden-Twente ging medio maart dicht, omdat ze de veiligheid van vrijwilligers, cliënten en omwonenden van de hal aan de Sloetsweg niet konden waarborgen. Inmiddels is er meer bekend over hoe corona zich verspreidt en met de juiste maatregelen denkt voedselbankvoorzitter Han Eulderink dat een herstart mogelijk is en worden er weer pakketten uitgedeeld in Hengelo, maar ook in Borne en Hof van Twente.

Voor Melissa Muller wordt hiermee een bijzondere periode afgesloten. "De vrijwilligers van All4Free hebben samen met werknemers van de schouwburg al die weken de organisatie op zich genomen. Dat liep over het algemeen meer dan gesmeerd. Daarom geeft het ook wel een dubbel gevoel dat we nu moeten stoppen. Aan de ene kant is het fijn dat de voedselbank nu een doorstart kan maken, aan de andere kant ga ik de mensen van de schouwburg wel missen straks. Het zijn vrienden geworden. Ook de cliënten zijn te spreken over hoe Melissa en haar mensen het hebben opgepakt."

458086 melissa 2020 08 29 004331
Melissa Muller kijkt tevreden terug op het organiseren van een alternatieve voedselbank in de schouwburg.
Beeld: 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.