Hengelo

Hengelose jeugd kan weer buiten sporten

De Hengelose jeugd krijgt vanaf woensdag 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport. Aanleiding is de verruiming van de coronamaatregelen die het kabinet vorige week dinsdag aankondigde.


458257 adria crehuet cano 7 Tt Fv9e35 KA unsplash
Sinds dinsdag 21 april heeft de gemeente al veel contact gehad met verschillende Hengelose sportaanbieders. De remmen kunnen namelijk allerminst al weer volledig los. De jonge sporters mogen bijvoorbeeld nog geen officiële wedstrijden spelen, de kantines blijven gesloten en douchen en omkleden moet thuis gebeuren.

Alle sportaanbieders die bij de gemeente bekend zijn, hebben vorige week een mail gekregen van de gemeente. Woensdag 29 april neemt de gemeente weer per mail contact op met de aanbieders met de laatste informatie. Er moet bijvoorbeeld in regionaal verband een nieuwe noodverordening worden gemaakt die nodig is om sportvelden weer open te stellen. De noodverordening komt uiterlijk woensdag beschikbaar op https://vrtwente.nl/actueel.

De gemeente heeft niet met alle sportaanbieders contact, zoals met sommige kleine particuliere sportgroepjes. De gemeente adviseert deze aanbieders om de website https://nocnsf.nl/sportprotocol in de gaten te houden. Deze site is ook erg nuttig voor de reguliere sportverenigingen.

De gemeente Hengelo baseert zich op de algemene regels van de Rijksoverheid; kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding samen buiten sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding samen buiten sporten op 1,5 meter afstand van elkaar.

De gemeente vraagt de clubs om kunstgras te gebruiken. Natuurgrasvelden mogen alleen na toestemming gebruikt worden. Binnensportaccommodaties blijven nog dicht.

De regels kunnen per sport voor verschillende situaties zorgen. De gemeente verwijst clubs naar hun eigen sportbond voor de richtlijnen per sport. Om te mogen starten moeten de sportaanbieders een plan van aanpak hebben, inclusief een âcorona-contactpersoonâ. Pas daarna kunnen de aanbieders de activiteiten weer starten.

Photo by Adrià Crehuet Cano on Unsplash
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.