Hengelo

Dodenherdenking 2020 Hengelo

Burgemeester Sander Schelberg heeft maandag de oorlogsslachtoffers herdacht bij zes herdenkingsmonumenten in Hengelo. In verband met de coronacrisis ging een publieke herdenking niet door.

458886 A031 05191010 C095mov10 11 02 22 Still001
Schelberg bezocht zes monumenten in Hengelo, waaronder het herdenkingsmonument voor Indiëganger Toon ter Braak op de begraafplaats in Beckum. Leela, een leerling van basisschool de Bleek in Beckum las een gedicht voor, waarna de taptoe werd geblazen.

Ook werd stilgestaan bij het monument Theo van Loon. Bij het monument âNiet vergetenâ aan de Wemenstraat werd een bloemenkrans gelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de bombardementen op Hengelo 1940-1945.

Deze bloemen werden gelegd mede namens de personen/organisaties die elk jaar aanwezig zijn:

Zoons van bevrijders Ken Chivers en Rob Fraser from Devonshire and Dorsetregiment, Stichting Geen heden zonder verleden, Leden comité Hengelo gedenkt, Verzetsstrijders, Veteranen, Scouting, Politie Oost Nederland, COC Twente-Achterhoek, Raad van kerken, Stichting Herinnering Poolse Bevrijders, Moskee in Hengelo, Turks Platform Hengelo.

1Twente Hengelo maakte een registratie van het bezoek aan de monumenten. Een videoverslag daarvan is te zien op de website van Radio Hengelo TV / 1Twente Hengelo of via youtube.com/radiohengelo.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.