Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Voedselbanken kopen kaas, vers fruit en diesel van gift Rotaryclubs

459224 20200508 120616 2020 08 29 004304 1

De gezamenlijke Rotaryclubs van Hengelo, Enschede, Haaksbergen en Eibergen hebben geld ingezameld om Voedselbank Midden-Twente en Voedselbank Enschede-Haaksbergen te steunen in deze moeilijke tijd. De cheque met daarop een bedrag van 16.330 euro werd vrijdagmiddag bij de voedselbank aan de Sloetsweg in Hengelo overhandigd aan de directeuren van beide voedselbanken.

Hengeloër Henk Bijen, die namens de tien verschillende Rotaryclubs het woord voert, vertelt hoe ze op het idee kwamen geld in te zamelen: Normaliter komen we als clubs elke maandagavond bijeen om te dineren en te luisteren naar een interessante spreker. Door corona zitten we nu al twee maanden thuis op de maandagavond en houden dus geld over. Na overleg met de andere clubs uit deze Rotary-regio hebben we afgesproken het geld dat we nu op zak houden te doneren aan de beide Voedselbanken.
Namens Voedselbank Midden-Twente, die cliënten bedient in Hengelo, Hof van Twente en Borne, laat voorzitter Vera de Hart weten bijzonder blij te zijn met deze onverwachte gift: Wij gaan ons deel van het geld vooral gebruiken voor de aankoop van houdbare producten en vers fruit voor de jeugd. Daaraan is een groot gebrek.
Medebestuurslid Han Eulderink wil met het geld ook de lokale middenstand steunen: Volgende week ga ik een grote hoeveelheid kaas kopen bij marktkoopman Henk Beugeling. Henk weet het nog niet, maar hij is er vast blij mee. En datzelfde geldt hopelijk voor onze cliënten. Daar ligt vaak geen kaas op tafel tijdens het ontbijt.
Voedselbank Enschede-Haaksbergen zet het geld voorlopig even op de bank. Voorzitter Ruud Gardenbroek: Momenteel is er nog steeds een goede aanvoer van producten, met name vanuit de horeca. Dat wordt straks vast minder wanneer cafés en restaurants weer langzaam open gaan. Wij zitten nu vooral met stijgende brandstofkosten, juíst vanwege die goede aanvoer. We maken veel meer kilometers om de producten overal op te halen.

Op de foto de voorzitters van Voedselbank Midden-Twente Vera de Hart en Voedselbank Enschede-Haaksbergen Ruud Gardenbroek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.