Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

'Anderhalvemetermaatschappij gaat voor concertzalen niet werken'

459512 metropool 2 2020 08 29 004255 1

Concertzalen mogen per 1 juni weer open voor maximaal dertig mensen en vanaf 1 juli voor honderd man met inachtneming van de noodzakelijke maatregelen. Voor Poppodium Metropool betekent dat vanaf juli concerten met 30 tot maximaal 80 bezoekers. Die concerten komen er echter voorlopig niet, laat Metropooldirecteur Johan de Jong weten.

"Honderd bezoekers kun je niet eens kwijt wanneer iedereen 1,5 meter afstand moet bewaren. De anderhalvemetermaatschappij gaat voor poppodia niet werken. Wél kunnen we vanaf 1 juni onze oefenruimtes, onze terrassen en onze muziekcafés weer openstellen. Zo brengen we langzamerhand de levendigheid weer een beetje terug in en om onze poppodia in Hengelo en Enschede."
Momenteel verzorgt Metropool met MetroTV al wel wekelijks een muzikale livestream op de eigen kanalen en die van 1Twente, die volgens De Jong goed wordt bekeken. "We zouden vanaf 1 juni ook bij de opnames van MetroTV wat publiek kunnen toelaten, zodat we langzaam in de nieuwe situatie kunnen groeien. Maar een volle zaal.. nee, dat zit er de komende tijd nog niet in."

Johan de Jong was dinsdagmiddag te gast bij 1Twente Vandaag. Het hele interview zie je hier.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.