Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Schouwburg Hengelo heropent: 'cabaretopstelling' en eenrichtingsverkeer

460522 Schouwburg Hengelo stationsplein 1 1 2020 08 29 004219

Schouwburg Hengelo gaat op woensdag 1 juli weer open. Vanaf die dag mogen zoals het er nu naar uitziet theaters maximaal 100 bezoekers ontvangen. Het programma wordt hervat met voorstellingen die de afgelopen maanden geen doorgang konden vinden.

In de schouwburg worden aanpassingen gedaan om 1,5 meter afstand tussen bezoekers, medewerkers en artiesten in acht te kunnen nemen. Daarom is in de Middenzaal de tribune weggehaald en wordt een sfeervolle cabaretopstelling gecreëerd met kleine tafeltjes met stoelen, gericht naar het podium. Bezoekers die samen in één huis wonen of een andersoortige sociale eenheid vormen kunnen samen aan een tafeltje plaatsnemen. Vanwege de beperkte bezoekersaantallen worden voorstellingen meerdere keren uitgevoerd op verschillende tijdstippen. Bovendien gelden tijdens het theaterbezoek een aantal huisregels conform de RIVM-richtlijnen.

Kaartverkoop is zonder rij- of stoelkeuze en medewerkers van de schouwburg wijzen bezoekers een plaats toe. Om het houden van anderhalve meter afstand eenvoudiger te maken zijn er looproutes aangegeven op de vloeren van de schouwburg, zodat bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen. Bovendien voorziet de schouwburg in zeeppompjes en desinfecterende middelen en zorgt voor een regelmatige intensieve schoonmaak van deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen. Bezoekers wordt verzocht om bij gezondheidsklachten, zoals hoesten, koorts en/of benauwdheid thuis te blijven.

Behalve een aantal reguliere producties zijn er ook groep 8-musicals van twee Hengelose basisscholen te zien.
Op woensdag 1 juli wordt de schouwburg heropend met het concert Het eiland van mijn vader van Thijs Borsten in de Middenzaal. Samen met de van Curaçao afkomstige zangeres Izaline Calister gaat muzikant Thijs Borsten op zoek naar de muziek die Izalines jeugd illustreert.
Op vrijdag 10 juli wordt de jeugdvoorstelling Het Grote Kampeeravontuur van Brandweerman Sam Live! maar liefst drie keer (om 11.00, 13.30 en 16.00 uur) gespeeld in de Rabozaal. Een voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar vol zang, dans en gewaagde reddingen.
Op zaterdag 11 juli speelt de Braziliaanse pianist Luís Rabello het concert Warme Braziliaanse Klanken in de Waterstaatskerk Hengelo. Voorbij komen composities van Gnattali, Villa-Lobos, Beethoven, Ravel en Debussy.

Kaarten zijn te koop via www.schouwburghengelo.nl en telefonisch via de kassa via 074-255 6789 (van ma. t/m vr. tussen 12.00 en 16.00 uur).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.