Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VIDEO | Postduivenvereniging in coronatijd: €œHet verenigingsleven ligt plat €

460676 duif 2020 08 29 004201 1

De duiven kunnen hun hok weer verlaten. Sinds vorige week mogen de postduivenverenigingen weer hun trainingsvluchten uitvoeren. PV Snelvlucht uit Hengelo is blij.

Sinds het uitbreken van de corona-crisis mochten de lange afstandsvluchten niet meer worden uitgevoerd: In het voorjaar beginnen we altijd met de trainingsvluchten. Door de coronacrisis konden wij tot voorkort geen trainingen uitvoeren. We zijn blij dat we weer mogen , zegt Klaas Mulder, voorzitter van postduivenvereniging Snelvlucht.

Net zoals bij alle andere sportverenigingen moeten ook de postduivenverenigingen zich houden aan de corona-maatregelen. Ook Snelvlucht heeft een duidelijk protocol opgesteld: We hebben een landelijke organisatie, namelijk de NPO. Zij hebben met de veiligheidsregio s afgesproken dat wij onze duiven weer mogen trainen. Er mogen maar een aantal leden aanwezig zijn bij het clubgebouw. Tijdens het zogenaamde korven , het klaar maken voor transport van de duiven, scant één lid de ringen en stopt de duiven in de korven. Het klokje wordt dan doorgegeven aan een volgend lid die de ringdata van de duiven in de computer zet. Liefhebbers kunnen niet zomaar langskomen. Wij spreken met iedere liefhebber een bepaalde tijd af , zegt Mulder.

Postduiven kunnen honderden kilometer ver vliegen. Tot ver in het buitenland vinden de duiven hun weg terug naar Hengelo. De duiven zijn getraind om zulke afstanden af te leggen. Als wij die afstanden niet meer doen, dan verdwijnt het gevoel voor het hok en de afstand. , aldus Mulder. Door de corona-crisis is het lastiger om de duiven te lossen in het buitenland: We zijn bezig met onze Duitse vrienden om te mogen lossen in Duitsland, want we willen de afstand graag wat opvoeren. Helaas kunnen wij nog niet in België lossen, want de grens is voor iedereen gesloten.

Voorlopig worden er nog geen wedstrijden gevlogen. Ook het verenigingsleven ligt plat: Het gezellig samenzitten is op dit moment nul. We mogen met maximaal drie mensen bij het clubgebouw aanwezig zijn. , aldus Mulder. We zijn al lang blij dat we onze duiven weer mogen trainen.
Foto: 1Twente Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.