Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Culturele sector Hengelo luidt de noodklok

460748 Schouwburg Hengelo stationsplein 2 2020 08 29 004156 1

De coronacrisis hakt er stevig in bij Hengelose culturele instellingen. Bibliotheek Hengelo, Poppodium Metropool, Oyfo en Schouwburg Hengelo sturen daarom volgende week een gezamenlijke brandbrief naar de gemeenteraad en college van B en W.

Strekking van een concept-versie van de brief die voor het weekend is rondgestuurd naar betrokkenen in de cultuursector, is dat er gezocht moet worden naar oplossingen waarmee de culturele infrastructuur in de stad niet alleen kan overleven maar ook in staat is een vorm te vinden die een toekomst heeft na de crisis. De huidige situatie wordt zorgwekkend genoemd.

De steunmaatregelen van het Rijk, onder meer om vitale culturele voorzieningen in de regio overeind te houden, zijn op zich positief. Maar áls er al culturele instellingen in Hengelo zijn die hiervoor in aanmerking komen, dan weten we helaas ook dat die steun niet toereikend zal zijn en dat we op dit moment moeten constateren dat de kleinere lokale voorzieningen buiten de boot van deze regelingen vallen.

De besturen van Oyfo, bieb, Metropool en schouwburg roepen zoveel mogelijk vertegenwoordigers uit de Hengelose culturele sector op om de inhoud van de brief te onderschrijven en mee te ondertekenen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.