Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Modespektakel verplaatst naar 2021

461402 Facetune 03 06 2020 10 45 01 2020 08 29 004113

Dit jaar geen Modespektakel Hengelo. De 22ste editie van het jaarlijkse evenement stond gepland voor zondag 13 september, maar de organisatie durft het niet aan. Het volgende Modespektakel Hengelo staat nu op de rol voor zondag 12 september 2021. Er komt wél een online alternatief. De reden van het verschuiven van de datum heeft alles te maken met de onzekerheid rondom het coronavirus, ook na 1 september , aldus Stan Hofhuis, bestuurslid van de organiserende stichting. Hofhuis verwijst hiermee naar de datum waarop vooralsnog geen restricties meer gelden voor vergunningplichtige evenementen.

Hofhuis: Het Modespektakel in zijn originele vorm, waarbij een catwalk van 300 meter door de binnenstad wordt gelegd, trekt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om zo veel bezoekers verantwoord langs de catwalk te laten staan.
Als pleister op de wonde komt er dit jaar nog wél een vijfdelige online serie met de nieuwste zomermode. De afleveringen zullen via diverse social media-kanalen van de winkeliers, Hengelo Promotie en het Modespektakel zelf worden uitgezonden. Stan Hofhuis: Op die manier hopen we in deze onzekere tijd toch iets te kunnen betekenen voor Hengelose modezaken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.