Hengelo

VIDEO | Nieuwe technisch directeur FC Twente: 'liever geen buitenlandse trainer'

Eindelijk kwam er zaterdag witte rook uit De Grolsch Veste. Anderhalve maand na het gedwongen vertrek van Ted van Leeuwen kwam FC Twente met de naam van de nieuwe technisch directeur: Jan Streuer. Saillant detail: hij komt in principe voor een jaar. En daarmee is hij niet de gewenste man voor de lange termijn. Door: Marly Wilens / 1Twente


461458 461446 streuer
Algemeen Directeur Paul van der Kraan zag in de afgelopen periode een select groepje kandidaten waar de club mee heeft gesproken afvallen. Het liep stuk op de financiën of kandidaten vonden de uitdaging bij FC Twente op dit moment te groot. Van der Kraan kent Streuer nog uit een gezamenlijk verleden bij Vitesse: "Je gaat voor een kandidaat waarvan je zegt: die voldoet helemaal. Dat is altijd heel lastig. Dan wil je wel iemand hebben die er heel dicht tegenaan zit." Van der Kraan weet zeker dat ze met Streuer de kandidaat hebben die heel dicht aanzit tegen datgene dat ze zochten. "We kunnen nu een fundament neerleggen voor de lange termijn en daar zoeken we iemand bij die dat verder uitwerkt."

Streuer wacht een zware klus. Hij zal bijna een volledige selectie moeten vinden voor het nieuwe seizoen. En ook niet onbelangrijk: de vacature van hoofdtrainer moet nog ingevuld worden. De afgelopen dagen dook de naam van de Duitse trainer Alexander Zorniger veelvuldig op als potentiële kandidaat. Maar Streuer geeft bij zijn presentatie maandagmiddag aan geen voorstander te zijn van een buitenlandse trainer: "Ze denken vaak heel anders over voetbal, kennen de spelers niet, kennen de clubs niet. Nederlandse trainers kennen Nederlandse spelers en weten hoe de tegenstanders spelen. Dat vind ik wel een voordeel."

foto: still uit video, © 1Twente
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.