Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wie is de beste buurman of buurvrouw van Hengelo?

461630 buur 2020 08 29 004035

Vanaf maandag 15 juni kunnen Hengeloërs voor het tweede jaar op rij een beste buur nomineren. Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet? Nomineer hem of haar dan via de website www.bestebuurbokaal.nl. Nomineren kan tot 1 augustus.

Maar liefst elf gemeenten doen mee met deze derde editie van Beste Buur Bokaal (BBB). De BBB is een initiatief van de lokale woningcorporaties, waaronder Welbions, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. In deze coronacrisis is een goede buur meer dan ooit van groot belang.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal? Alle inwoners uit de gemeenten Hengelo, Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hof van Twente, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden komen in aanmerking. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl.
Geef daarbij een motivatie, waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Maak daarbij ook gebruik van voorbeelden.
De organisatie kijkt uit naar bijzondere burenverhalen: "Bij deze prijs gaat het om de stille kracht ; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om gewaardeerd te worden. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt."

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 26 september op de jaarlijkse Burendag in de elf deelnemende gemeenten. Nomineren kan tot 1 augustus. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.