Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Ondernemende Thomas Berge: €˜Waarom kruipen artiesten toch zo snel in slachtofferrol? €™

461701 IMG 20200610 WA0013 2020 08 29 004027

Thomas Berge is niet alleen een verdienstelijk zanger en entertainer, hij is ook een echte ondernemer. Toen de coronacrisis toesloeg en Berge ineens zeker tachtig optredens moest schrappen, verzette hij binnen een paar weken de bakens. Hij biedt nu samen met pianist Merijn Eugelink uit Hengelo en topkok Boy te Koppele, net als Berge gezegend met Haaksbergse roots, zogeheten Music and Dining experiences aan bij mensen in de achtertuin.

Tot 1 juli mag de grootte van het totale gezelschap de dertig niet overschrijden, ná die datum worden de tuinen ongetwijfeld groter, want dan mogen groepen maximaal honderd personen tellen. De als Chiel Ottink geboren Haaksbergenaar vindt het één van zijn mooiste carrièremoves tot nu toe: van het podium naar de achtertuin. Noodgedwongen, dat wel: Ik heb me doodgeërgerd aan al die artiesten die maar zaten te piepen toen de crisis uitbrak. Ik werd gevraagd een petitie te ondertekenen waarin de beroepsgroep om overheidssteun vroeg. Waarom? Laten we eerst eens nadenken over de opties die we hebben, voordat we massaal in de slachtofferrol kruipen!

Tuurlijk, in het begin kneep Berge, die al jaren in Alphen aan de Rijn woont, hem ook wel. Niet eens zozeer voor mezelf. Ik zing het nog wel even uit. Maar kijk eens naar al die boekingskantoren en technici. Meer dan de helft staat op omvallen of is inmiddels failliet. Toen eind april de eerste grote versoepelingen werden afgekondigd, was ik blij voor mezelf én voor hen. Ik zat die dag met wat muziekvrienden bij elkaar en vroeg wat het hen waard was om een avond lekker te eten met goede muziek daarbij? Daaruit rolde een bedrag (200 euro per persoon, red.) en van daaruit zijn we gaan rekenen en plannen. Inmiddels heb ik nu vier van zulke avonden verzorgd en de reacties waren zonder uitzondering lovend.
Kok Boy te Koppele bereidt vijf gangen en de twee musici zorgen voor drie knallende sets met nummers van onder meer Toto, Duncan Laurence en John Farnham. Maar ook eigen werk van Thomas Berge komt voorbij en er kunnen verzoeknummers worden aangevraagd.
Mocht je niet van Berges muziek houden of misschien liever naar goeie grappen in plaats van muziek te luisteren, dan heeft Berge nu ook alternatieven in de aanbieding: We kunnen ook Jeroen van der Boom of Gordon aanbieden of een Comedy and Dining experience met Jandino of Najib Amhali. En mocht je geen grote groep bij elkaar kunnen krijgen, dan kun je vanaf nu ook inschrijven voor avonden met meerdere losse groepen.
foto: PR Thomas Berge
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.