Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Dit muzikale talent maakt kans op de Muziekprijs €˜In de Lift €™ van Metropool

461715 hengeloos peil metropool klein 2 2020 08 29 004023 1

Welke veelbelovende band of artiest uit de regio wint de Muziekprijs van Metropool? Het afgelopen jaar trad in politiek café Hengeloos Peil een singer/songwriter of een band op die volgens Metropool, die deze prijs met de titel In de Lift organiseert, allemaal een stapje omhoog zouden kunnen maken. De winnaar wordt bekend gemaakt op maandag 22 juni in Metropool. Publiek mag in verband met de coronarichtlijnen (maximaal 30 mensen binnen) niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Naast de Muziekprijs wordt ook de Hengelose Persprijs uitgereikt aan de persoon, bedrijf, instelling of club die Hengelo met een initiatief of prestatie op een aansprekende, positieve manier op de kaart zet.


Lauringer
Lauringer maakt Road Pop een combinatie van huisgemaakte singer/songwriter songs, tijdloze popmuziek en feel-good indie. Road Pop omvat energieke been-there-done-that tunes, straight-from-the-diary teksten, hoopgevende soundscapes en nonchalante tussenpraatjes. Lauringer wil met muziek momenten en gevoelens bewaren, het proces van het maken vieren en de deur open houden voor iedereen die mee wil komen.

Get Jealous
Punk/Riot grrrl band Get Jealous schrijft korte, super catchy en energieke songs gevuld met feminisme, onzekerheid, oogloze katten en frontbitch Lotta s eindeloze jaloezie. Hun sound is geïnspireerd op de jonge jaren van The Regrettes, gemengd met de ruigere kant van Bleached. Voor wie Get Jealous al eens aan het werk heeft gezien kan alleen maar beamen: dit is een van de allerbeste livebands van dit moment!

Ilerion

Keiharde riffs, distorted vocals en nekpijn. Deze 5 mannen gaan the extra mile. Met de energie van Rage Against The Machine, vocals geïnspireerd door Slipknot en riffs geinspireerd door Dorje, kun je niet alleen genieten van de muziek maar ook keihard gaan. Verwacht een bak herrie, dikke moshpits en een balls to the walls show. -WAARSHUWING- De zanger kan nog wel eens op je nek springen.

ZEHRA
Elektronische rave-pop uit het oosten van Nederland. De unieke uitkomst van 4 gedreven muzikanten uit Noord-, Oost-, Zuid en West-Nederland. De sound roept beelden op van de trainingspakken en feesten van de Britse underground in de jaren 90 en de songs blijven door hun overwegende pop format nog dagenlang in je hoofd zitten. Een ervaring waar de bas door je lichaam dreunt, de beats je om de oren slaan en het stemgeluid je meeneemt naar een andere wereld. Dit, is ZEHRA.

NINA
Op jonge leeftijd reisde ze al de hele wereld over met haar gezin. Nu terug in Nederland verwerkt ze alle invloeden en lessen die ze in die periode leerde in haar muziek. Dit brengt ze over in een intieme setting samen met haar bandleden.

Chris Egbers
Chris Egbers maakt muziek zoals moeder natuur het bedoeld heeft: een stevige kern van organische drums en bas vormt het centrum voor een kosmos van sfeervolle keysen gitaren. Daar tussendoor zweeft zijn karakteristieke stemgeluid. Gedreven door oerkrachten maakt hij met zijn band indiepop-songs die een mix zijn tussen de sfeervolle sound van the War On Drugs en de jazzy vibe van de vroegere albums van Jason Mraz.

Fjaler
Electronica. Maar, let wel: Fjaler (nom de plume van Malte Burmester en Allard de Bruijne) is niet het soort act dat het hele optreden achter laptops staat. Sterker nog, er staat meer apparatuur op het podium dan bij menig bandje. Fjaler nodigt uit tot fijn verdwalen in geluid en put daarbij uit genres als ambient, (neo)klassiek en elektronische muziek. Malte begon pas een jaar geleden met produceren toen hij de muziek van Kiasmos leerde kennen, de band van Ãlafur Arnalds en Janus Rasmussen. Niet te veel over genres en hokjes nadenken, maar gewoon maken wat ik mooi vind. Het resultaat was een op klank en texturen gebaseerde mix van elektronica en ambient. Elk Fjaler-concert is uniek, omdat ze hun tracks gebruiken als kaders om met hun synths, effectpedalen en samples te improviseren. Malte: Onze liveshow is gebaseerd op sequences en doorlopende patronen. Hoe deze noten en ritmes klinken, wordt op het moment zelf bepaald. Veel van onze synthesizers bieden geen mogelijkheid tot het opslaan van presets, dus zal het elke keer weer net anders klinken. Daardoor blijft het interessant en spannend.

(Bron: Metropool)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.