Hengelo

Raadslid Leo Janssen: ‘JOP gebruikt als afwerkplek seks en drugs’

Onafhankelijk raadslid Leo Janssen heeft vragen gesteld aan het college van B en W over de situatie rond IKC De Akker in Groot-Driene. In de omgeving van de P.C. Hooftlaan en de Jan Prinsstraat gebeuren volgens hem dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo zou de JOP gebruikt worden als afwerkplek voor seks en drugs.

462846 jop
Wijkvertegenwoordiger Jack Schamoun zal woensdag aan het begin van de raadsvergadering een petitie aanbieden aan de voorzitter van de gemeenteraad. De petitie gaat vergezeld van in de wijk opgehaalde handtekeningen.

âDe overlast concentreert zich vooral in en om de kooi en de Jongeren Opvang Plek (JOP) pal naast De Akkerâ, aldus Janssen. âDeze voorzieningen worden misbruikt door hangjongeren, drugsgebruikers en wat al niet meer. Ook staat deze plek bekend als afwerkplek voor seks en drugs.â
De schoolleiding had eerder bij Janssen aangegeven dat conciërges regelmatig injectienaalden, condooms en lege blikjes inzamelen, zodat kinderen van De Akker er niet mee geconfronteerd worden.
Ook worden er al tijden vernielingen gepleegd rond deze hangplek, vertelt Janssen. âEr worden ruiten ingegooid, mensen klimmen over het dak en er klinkt lawaai tot ver in de nacht. Een omwonende gaf aan dat hij op het punt heeft gestaan om met een honkbalknuppel de orde te gaan herstellen. Zijn vrouw hield hem tegen.â De problemen zijn volgens Janssen regelmatig aangekaart bij de wijkagent en de gemeente maar hij ziet nog onvoldoende resultaat.
Janssen stelt voor om de kooi en de JOP te verplaatsen of andere maatregelen te nemen die de overlast kunnen indammen.
Schooldirecteur Marjan Wolf-Van Dijk van De Akker laat desgevraagd weten dat er inderdaad problemen zijn en dat zij er met Janssen over gesproken heeft, maar ze wil er verder niet al teveel woorden aan vuil maken, omdat ze nog met de gemeente in gesprek is en goede hoop heeft dat er binnenkort een oplossing wordt gevonden.