Hengelo

VIDEO | ‘Ik heb een verrassing voor u, u krijgt óók een lintje’

Ada Ketzer was in april âstomverbaasdâ toen bleek dat het koning Willem Alexander had behaagd haar een lintje te geven. Nog verbaasder was ze toen bleek dat er ook een lintje was weggelegd voor haar man Jan. Donderdag kreeg het echtpaar het lintje opgespeld. Samen met zes andere Hengeloërs.

463205 ketzer
Burgemeester Sander Schelberg over het echtpaar: âVaak is de echtgenote of echtgenoot van de persoon die de onderscheiding krijgt ook heel belangrijk op de achtergrond. Hij of zij zou eigenlijk ook een lintje verdienen. Maar dat gebeurt alleen als die ander echt gelijkwaardig werk verricht. De een mag niet een beetje met de ander meelopen, zeg maar. Voor Jan en Ada Ketzer geldt dit zeker niet. Ze hebben het bordspel mahjong in Hengelo en Nederland op de kaart gezet. En dat hebben ze echt samen gedaan.â

Acht Hengeloërs, die eind april te horen hadden gekregen dat ze een lintje zouden krijgen, kregen dat kleinood donderdag 2 juli alsnog opgespeld. Níet zoals gebruikelijk door de burgemeester, maar door de eigen partner of een ander familielid. Nummer negen, Christien Velthuis-Rupert, kon door ziekte niet aanwezig zijn in de stadhuishal.