Binnenstad Hengelo

Hengelo 'in gesprek met een aantal grote partijen' die willen investeren in de binnenstad

De coronacrisis heeft er bij de horeca en detailhandel stevig ingehakt. "Op dit moment is iedereen nog heel voorzichtig, maar we zien nu wel het vertrouwen al terugkomen. Dat er partijen zijn die willen investeren in de stad, dat staat als een paal boven water," zegt programmamanager Binnenstad Joop Nijenhuis. "We zijn op dit moment met heel veel partijen in gesprek die willen investeren in Hengelo. Dat zijn een paar hele grote partijen, maar ook kleine lokale ondernemers." Om welke grote bedrijven of investeerders het gaat, dat wil Nijenhuis niet zeggen.

Leegstand

Leegstand is nog steeds een groot probleem in Hengelo, net als elke andere middelgrote stad. Alle winkels weer volkrijgen met nieuwe winkels dat gaat volgens Nijenhuis niet lukken. Om die reden wordt voor panden een andere bestemming gezocht. De bovenste etages van grote winkelpanden rondom het marktplein krijgen de komende jaren een woonfunctie. In de Telgenflat zijn al 80 appartementen en het voormalige pand van C&A wordt op dit moment ook onder handen genomen.

Herbestemming oude V&D-pand

In het oude V&D-pand waar ook appartementen moeten komen, is nog geen beweging, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Nijenhuis zegt dat de eigenaar dit najaar denkt te starten met het ombouwen van het pand. "Die hebben inmiddels een bouwvergunning, maar willen er nog een paar kleine wijzigingen in aanbrengen. Daar zijn ze nu mee bezig."

Op koers

De programmamanager Binnenstad is tevreden met ontwikkelingen in de stad, waaronder herinrichting van de Enschedesestraat en realisatie van het nieuwe Evenementenplein. "Natuurlijk gaat het nooit snel genoeg, ook mij niet, maar als je ziet wat we de afgelopen tijd hebben gedaan en wat we de komende jaren nog gaan doen dan liggen we zeker op koers."

Ook wethouder Gerard Gerrits liet vorige week in de raadsvergadering al weten vol op koers te zitten als het gaat om de binnenstad. "We zetten er vol op in." Gerards wilde nog niet de successen benoemen, maar beloofde de gemeenteraad in het najaar met een update te komen.