Hengelo

Michelle Visser signeert haar nieuwste roman bij Broekhuis Hengelo

Deze week verschijnt âGeluk komt in de zomerâ, het derde en laatste deel uit de âFrankrijktrilogieâ van Michelle Visser. De Hengelose schrijfster is zaterdagmiddag tussen 3 en 4 uur te gast bij Boekhandel Broekhuis aan de Wemenstraat voor een gratis toegankelijke meet & greet.

Het verhaal van Geluk komt in de zomer is het verhaal van Nederlandse Loes. Na enkele jaren van hard werken is het haar gelukt om een fijn bestaan op te bouwen in het Franse Pommiers. Haar chambres dâhôte loopt goed, net als haar brocantehandeltje, en ze is gelukkig met haar nieuwe liefde Sjoerd. Maar als hij aandringt om te gaan samenwonen, voelt Loes zich in het nauw gedreven. Is liefde belangrijker dan haar moeizaam verkregen zelfstandigheid? Ze zoekt afleiding in haar werk en in een zaak die ze graag wil oplossen: het opsporen van de rechtmatige eigenaar van een oude koffer die ze in haar schuur heeft gevonden. Haar speurtocht voert naar Parijs en Amerika, en brengt de nazaten van Franse dorpelingen en Joodse vluchtelingen bijeen. Ondertussen wordt Frankrijk geteisterd door terroristische aanslagen; angstgevoelens en een grimmige sfeer bereiken het platteland. Maar de dorpelingen hebben ook hun eigen beslommeringen.

Behalve fictie schrijft Visser ook historische romans. Van haar hand verschenen de afgelopen jaren achtereenvolgens Opstand, Veronique en Eline.
Donderdag tussen 4 en 5 uur is Michelle Visser te horen bij 1Twente Vandaag op de frequentie van Radio Hengelo tv en tegelijkertijd te zien op de Facebookpagina van de omroep. Zaterdag is ze om drie uur bij Broekhuis Hengelo voor een meet & greet.

Foto: Merel ten Elzen