Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wethouder Bas van Wakeren: €œNu de kans om mee te denken over het marktplein €

463448 Van wakeren FB00 01 27 13 Still003 2020 08 29 003843 1

Het was een veelbewogen jaar voor Bas van Wakeren. De Hengelose wethouder wilde vorig jaar werk maken van de herinrichting van het marktplein, maar zag in juni een ambitieus plan voor een markthal sneuvelen. Het plan bleek te duur. Ruim een jaar later wil de wethouder niet teveel meer achterom kijken, maar vooruit kijken en een nieuw plan realiseren dat gedragen wordt door de inwoners van de stad. We hebben nu met z n allen de kans om een nieuwe invulling te geven aan het marktplein. Ik roep daarom alle inwoners en ondernemers op - en iedereen die dat wil - om met nieuwe ideeën te komen.


Van Wakeren is van mening dat het marktplein écht een plein moet zijn waarin de Hengeloër zich herkent. Kleine evenementen moeten hier plaatsvinden. Het moet een ontmoetingsruimte en een gezellige plek zijn om te komen. Het is een plein van alle inwoners, een plein waar veel straten samen komen, het centrum van de stad en dus belangrijk dat de Hengelose samenleving kan meedenken en meebeslissen.

De wethouder wil ervoor waken dat het nieuwe plan straks weer buiten de kaders valt die de gemeenteraad heeft vastgesteld. Dat laatste woord is straks aan de gemeenteraadsleden van de stad. In november moet het plan er liggen, dan kan de gemeenteraad het finale oordeel geven. Als die een go geeft, dan kan begin volgend jaar begonnen worden met de fysieke invulling van het marktplein.

De komende drie maanden worden via allerlei kanalen ideeën bij inwoners van de stad opgehaald. In september gaan groepen inwoners en ondernemers samen met elkaar ontwerpen maken uit alle ideeën. Dat moet vier mogelijke scenario's opleveren die uiteindelijk door een architect worden vertaald naar één definitief ontwerp.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.