Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

VIDEO | €˜Kunst hoort bij de Kasbah €™

Het is jammer dat kunstgalerie Kunst in de Kasbah van tijdelijke aard is. In de ruimte waar de open keuken van Pizzeria Romy gehuisvest was, zijn nu juweeltjes van kunstwerken te zien. Kunst hoort bij de Kasbah , zegt sieradenmaker Ellie Bloemendaal uit de grond van haar hart. Vinden de andere in de Kasbah woonachtige kunstenaars dat ook? We vroegen het fotografen Henk Geuzinge en Metin Yirtici en beeldend kunstenaars Paul Hoebee en Merit de Jong.

Door Gerda Minkjan

Ondanks hun gevarieerde werk hebben de vijf kunstenaars allemaal een ding gemeenschappelijk: ze wonen, werken en exposeren in de Kasbah, waar ze het liefst een permanente expositieruimte zouden willen hebben: Een plek waar je je eigen werk kunt laten zien, een open atelier, een podium. Ook het Piet Blom Museum zou meer aandacht kunnen krijgen door een galerie , zegt Paul Hoebee. Merit de Jong: Helaas is de huur van deze grote ruimte niet voor kunstenaars op te brengen, zelfs al zouden we het samen doen.

Metin Yirtici wilde in eerste instantie een ruimte voor zijn fotografiestudio in een van de leegstaande bedrijfsruimtes in de Kasbah huren, maar kon ook de naastgelegen grote ruimte erbij krijgen. En toen ontstond het idee om daar samen met andere kunstenaars een tijdelijke art gallery te realiseren. Fotograaf Henk Geuzinge is er blij mee: Dit is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.

Oorspronkelijk zouden zes Kasbiaanse kunstenaars meedoen aan de maandelijkse kunstroute BLAH (elke eerste zondag van de maand in juni, juli, augustus, september en oktober), maar fotograaf Jenny de Groot is er dit keer niet in levende lijve bij aanwezig.

Zondag de expositie gemist? Neem dan een kijkje op 2 augustus, 6 september of 4 oktober van 10.00 tot 17.00 uur.
Foto: Gerda Minkjan
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.