Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Rik Oude Munnink volgt Marc ten Barge op bij D66 Hengelo

464025 Rik Oude Munnink 2020 08 29 003826 1

Fractievoorzitter Marc ten Barge van D66 Hengelo heeft aangegeven zijn zetel in de gemeenteraad na het aanstaande zomerreces te zullen opgeven. Hij draagt het stokje over Rik Oude Munnink (foto). De 29-jarige Oude Munnink was de afgelopen vier jaar fractievertegenwoordiger met onder meer ruimtelijke ordening, financiën en economie in z n portefeuille. Hij is werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen en vrijwilliger bij de stichting Groener Hengelo.

Marc ten Barge stopt vanwege tijdgebrek: Als manager in een GGZ-instelling en spreker ben ik veel bezig met het onderwerp vitaliteit. Letterlijk betekent dit levenskracht. Waar krijg je energie van? Waar zet je deze op in? De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik onvoldoende tijd en energie kon geven aan mijn rol als raadslid en fractievoorzitter. Voor mij een situatie die ik niet kan verenigen met mijn visie op hoe ik mijn raadslidmaatschap wil invullen. Ik heb dan ook besloten om mijn fractievoorzitterschap en raadszetel na het zomerreces af te staan.

Ten Barge kijkt met trots terug op de vijf jaar dat hij zitting had in de raad: Toen ik in de raad kwam had ik grote zorgen over de transformatie in de zorg; daar wilde ik graag een positieve bijdrage aan leveren. Daarnaast ben ik me in de loop der tijd steeds meer gaan bezighouden met het thema duurzaamheid. Ik ben er trots op een aandeel te hebben gehad in het coalitieprogramma, vooral in de forse investeringen in duurzaamheid voor de periode 2018 2022.

Rik Oude Munnink zal Ten Barge na de zomer opvolgen als raadslid. Hij zal ook de rol van fractievoorzitter op zich nemen. Oude Munnink: Met waardering voor wat bereikt is en met enthousiasme om dit uit te bouwen neem ik het stokje van Marc ten Barge over. Na ruim vier jaar fractievertegenwoordiger te zijn geweest ben ik blij dat ik deze stap kan maken om nog meer voor onze gemeente te kunnen betekenen. Als partij zal D66 een constructieve, maar kritische coalitiepartner blijven. We werken gestaag door aan de verdere realisatie van ons verkiezingsprogramma.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.