Hengelo

VIDEO | Voor rust, vertier en smakelijke hap naar Theetuin Driene

Wie bang is dat je bij de theetuin in Driene bij regenachtig weer niet droog kunt zitten, hoeft zich geen zorgen te maken: "Van de oude eik, die te dicht bij onze voormalige oude koeienschuur stond, is door âonze handige man en zwager' een prachtige veranda gemaakt, waar het heerlijk toeven is", zeggen de zussen Miranda de Groot-Cau en Vincenza van Dalen-Cau. De theetuin is onlangs opengegaan en de zaken gaan goed. "We hebben al veel reserveringen voor high teas en lunches", aldus de dames.

464100 Whats App Image 2020 07 09 at 235633
Gerda Minkjan

Theetuin Driene ligt aan de Drienerschoolweg 11 bij een fietsknooppunt, dus er komen veel fietsers en ook wandelaars langs. Een pauze op deze heerlijke plek is een goed idee: het uitzicht op het door bos omzoomde grasland, waar veel weidevogels wonen, is prachtig. "In 1912 is onze overgrootopa op deze plek met de boerderij gestart", vertellen de zussen. "Zoân vijftien jaar geleden bleek er geen toekomst meer voor de boerderij, door alle regels en beperkingen. Vanaf toen zijn we met allerlei andere bedrijfstakken actief geworden."

Miranda: "Ik ben een jaar geleden begonnen met een taarten- en cupcakes-atelier. Ik maak niet alleen taarten op bestelling, maar geef ook workshops aan kinderen en volwassenen." Vincenza en Miranda verkopen vanuit de prachtige ruimte bovenin de schuur ook bijzondere handwerkmaterialen en hebben een webshop.

Ze geven daarnaast ook al een jaar lang allerlei cursussen op het gebied van handwerken, sieraden maken en decoreren in de 'Wurkshoppe' beneden. "Toen kregen we langzamerhand hetzelfde idee: een theetuin erbij zou ook wel heel erg leuk zijn. En moeder had ook een goed idee: een terras op de graspunt!", lacht Vincenza.

Als je binnen staat af te rekenen, loop je zomaar kans iets meer geld uit te geven, want daar liggen en hangen allerlei zelfgemaakt poefjes, sieraden en nog veel meer leuks.
Foto: Gerda Minkjan