Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Na Woolde kleurt ook Noord van grijs naar groen

464123 bomen 1 2020 08 29 003823 2

De gemeente Hengelo wil de wijk Noord vergroenen en men is daarvoor op zoek naar de beste plekjes én beste ideeën. Inwoners van De Noork, de Sterrenbuurt en Klein Driene mogen zich melden als ze een stuk gemeentegrond weten dat een groene metamorfose verdient. Na het Woolde is Noord de tweede wijk waar inwoners aanspraak maken op een cheque ter waarde van 75.000 euro om hun plan te realiseren.

Met de regeling Van Grijs naar Groen wil de gemeente de komende vier jaar graag alle wijken in Hengelo vergroenen. Per wijk is 75.000 euro beschikbaar.

De gemeente wil grijze bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen door extra groen. Groen maakt mensen blij en ontspannen , aldus een gemeentewoordvoerder. Door groen in de buurt ontstaat sneller een buurtgevoel. Ook komen bijen, vlinders en vogels af op groen, en dat is goed voor de biodiversiteit.

Groen in de stad wordt ook steeds belangrijker, nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden steeds wisselvalliger met zwaardere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en voor verkoeling op zomerse dagen.

Bewoners kennen hun wijk zelf het beste en hebben vaak goede ideeën om hun wijk of buurt te verbeteren, weet men bij de gemeente: Daarom nodigen wij alle wijkbewoners van harte uit om groene ideeën aan te dragen. Bovendien bepaalt de wijk straks zelf welk idee ook echt uitgevoerd wordt.

Hebt u een groen idee? Ga dan snel naar www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen en vul het aanmeldformulier in. Dit kunt u tot en met 23 augustus indienen bij de gemeente Hengelo. Belangrijk is dat het moet gaan om nieuw groen in de openbare ruimte én dat er meer mensen enthousiast zijn over uw idee.

Foto: Google Maps
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.