Enschede

VIDEO | Een stille tocht met een hoger doel

In de nacht van 24 op 25 december 2019 werd de toen 27-jarige Chantal de Vries uit Almelo in Hengelo vermoord. De jonge Almelose kwam om het leven door meerdere messteken op de looproute van haar werk bij De Twee Wezen naar haar auto, die geparkeerd stond in de wijk Thiemsland. De verdachte, de eveneens 27-jarige Hengeloër Wim V., zou bij een poging om haar te verkrachten zijn gestoord.

464311 gerben
In de nacht van woensdag op donderdag hield de Rechtbank Overijssel een nachtelijke schouw. Samen met nabestaanden liepen rechters de route die Chantal tijdens in de kerstnacht zou hebben genomen.
Officier van justitie Sandra Leusink heeft de bijzondere rechtszitting in de openbare ruimte aangevraagd. De aanklaagster gaat de verdachte moord met voorbedachte rade ten laste leggen. Ze wil met de schouw aantonen dat de verdachte zeker zes minuten - zo lang duurde de wandeling van café naar parkeerplek ongeveer - de tijd heeft gehad om zich te bedenken en van zijn weerzinwekkende daad af te zien.

Tubantia-journalist Gerben Kuitert was aanwezig bij de schouw en deed zijn verhaal donderdag 16 juli bij 1Twente Vandaag.