Hengelo

VIDEO | Leden MPM halen trainingsachterstand in tijdens zomervakantie

Leden van Atletiekvereniging Marathon Pim Mulier, afgekort MPM, trainen deze zomervakantie door om de door corona opgelopen trainingsachterstand in te halen. We namen een kijkje in het FBK-stadion.

464511 Whats App Image 2020 07 15 at 154448
Door Gerda Minkjan & Bert van der Molen

MPM-lid Lara Kroeze is er maar wat blij mee dat de trainingen in de zomervakantie doorgaan. "Ik heb in de coronaperiode veel thuis gezeten. Een heleboel onderdelen van atletiek kun je dan niet trainen. Ik merkte wel dat ik in een paar van die onderdelen minder goed was geworden."

Trainer René van Benthem beaamt dat het doortrainen in de vakantieperiode zoden aan de dijk zet: "Die online-trainingen waren ook niet alles. Met een paar echte trainingen in het FBK-stadion deze zomervakantie haal je de achterstand al snel weer in, als je goed oefent."

Er wordt drie keer per week getraind en de onderdelen wisselen elkaar af. "Vandaag gaan we hoogspringen en kogelslingeren", zegt trainer Elise Lauret. Zij neemt het hoogspringen voor haar rekening en René het kogelslingeren. Maar eerst rennen hun pupillen twee rondjes over de baan om op te warmen. "De vaste groepjes zijn in de zomervakantie samengevoegd, maar na de zomervakantie is alles weer als vanouds."
Foto: Gerda Minkjan