Enschede

Politie heeft nieuwe aanknopingspunten in vernielingszaak Hengelo

De politie heeft nieuwe aanknopingspunten in het onderzoek naar de bedreiging en vernielingen van een woning aan de Anton van Duinkerkenstraat in Hengelo. Een moeder en haar kinderen zijn voor hun eigen veiligheid elders ondergebracht. De verdachten komen mogelijk uit de regio Den Haag.

Bij de woning werden meerdere keren vernielingen gepleegd. In de nacht van 31 maart en 1 april werd het huis besmeurd met verf. Daar bleef het niet bij, want een paar weken later probeert een man een molotovcocktail het huis binnen te gooien. Ook hebben twee mannen geprobeerd de schutting aan de achterzijde van de woning in brand te steken. De vrouw en haar kinderen zitten inmiddels ondergedoken. De politie vermoedt dat de daders uit de regio Den Haag komen. Bij de vernielingen werd een kleine witte auto gezien, waarschijnlijk een Renault Clio.

De politie roept getuigen op zich te melden: "Ook als u twijfelt willen we u graag spreken. Soms kan informatie die onbelangrijk lijkt van grote waarde zijn voor het onderzoek. Alle informatie die we binnenkrijgen, onderzoeken we in de hoop dat het leidt naar de aanhouding van de daders", aldus de politie in een verklaring.