Hengelo

VIDEO | Bij de Dondersteen komen de spellen weer op tafel

"Vanwege corona is ons kantoor de spelruimte geworden", zegt Sebastiaan van der Pal van spellenspeciaalzaak De Dondersteen. "Het kon eigenlijk niet anders. Nu hebben we de winkelruimte ook aangepast, zodat we achterin ook nog een speelruimte hebben. Dus zo kunnen we ons goed aan de anderhalvemeterregel houden."

Door Gerda Minkjan & Bert van der Molen

Daar is De Dondersteen bekend om. Dat potentiële kopers de spellen eerst ter plekke kunnen proberen vóór ze tot koop over gaan. Als wij met onze camera binnenkomen gaat er net een Pokémon-toernooi van start aan de grote tafel in de nieuwe spelruimte "Wie wil er meedoen?", roept Sebastiaan. Er melden zich meteen acht jongeren aan. "De inleg is 5 euro, maar ze krijgen er altijd wat leuks voor terug wat waardevoller is dan de inleg, dus het kan altijd uit."

"Kinderen hebben echt gehunkerd naar het moment dat ze weer samen konden spelen", zegt Sebastiaan. Hun reacties zijn hartverwarmend: "We konden alleen nog maar in een klein groepje door de stad lopen met een Pokémon Go-app. Ik ben hartstikke blij dat ik dit nu weer hier bij De Dondersteen kan doen!" Een ander zegt: "Vroeger kwam ik zo'n beetje elke week hier; er was elke keer wat anders te doen. Ik heb me wel verveeld toen we hier niet meer konden spelen."

"Iedereen is hier welkom", zegt Sebastiaan. "En dat voelen die kinderen.
Foto: Gerda Minkjan