Enschede

Nederlandse topzwemmers in actie tijdens zwemtoernooi in Twentebad

De Nederlandse zwemtop strijkt volgende week neer in het Twentebad in Hengelo voor een zwemtoernooi. De Hengelo Long Course Challenge is van 12 tot 14 augustus en wordt georganiseerd in samenwerking met het Twentebad, de gemeente, WS Twente en de KNZB. Onder de deelnemers is onder meer olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo.

465468 water 4260900 1920
Het is de eerste keer sinds de coronacrisis dat er weer een topzwemwedstrijd wordt gehouden. De Nederlandse zwemtop is aanwezig, onder andere Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Kira Toussaint en Arno Kamminga. Tijdens het toernooi worden er verschillende afstanden gezwommen.

Helaas voor de zwemsportliefhebbers, het sportevenement is door de coronamaatregelen zonder publiek. Het corona-protocol wordt streng gehandhaafd om de gezondheid van de trainers en atleten te beschermen. Volgens Wethouder Claudio Bruggink is het jammer dat er geen publiek bij kan zin: ââHet liefst wil je natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van topsport. Maar het is op dit moment even niet anders.â Tocht hoopt de wethouder dat er in de toekomst vaker sportevenementen worden gehouden in het Hengelose bad.

Door het toernooi is het voor bezoekers niet mogelijk om het 25-meter wedstrijdbad te gebruiken. Wel blijven de recreatiebaden open voor bezoekers.
Foto: Pixabay