Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Horeca Hengelo verontwaardigd over nieuwe €˜onevenredige coronamaatregel €™

465590 berto mulder 2020 08 29 003747
Beeld: 1Twente Hengelo

Berto Mulder, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Hengelo is niet te spreken over de nieuwe coronamaatregel in de horeca die de overheid donderdag afkondigde tegen verdere verspreiding van het virus. Zo moeten horecabezoekers vanaf nu hun naam en contactgegevens laten registreren. Die informatie kan bij een coronabesmetting worden gebruikt voor eventueel bron- en contactonderzoek. Mulder spreekt van een onevenredige coronamaatregel.'


De horeca-voorzitter vindt ook dat de horeca wederom het kind van de rekening is. Rutte zegt telkens dat we het samen moeten doen, maar ik krijg steeds meer het idee dat we het als horeca alleen aan het doen zijn. Alles wat er gebeurt, de horeca is meteen aan de beurt. De horecaman wijst naar andere sectoren zoals de supermarkten. Loop je in een supermarkt minder kans dan op het terras? Nee, volgens mij veel meer. Daar heb je ventilatiesystemen, dat is binnen. Terrassen zijn buiten.

De horeca-voorzitter denkt dat de maatregel remmend werkt op het bezoek. Het is best een inbreuk op de privacy. Mensen kunnen daardoor wegblijven. Het is niet bepaald gastvrij. Denk er maar eens over na als je ergens komt en je moet je hele hebben en houwen op tafel moet gooien als je ergens een borreltje wilt drinken.

Link:

KNH Nederland: Regels voor de horeca vanaf 10 augustus




Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.