Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Tuindorpbad biedt deze dagen volop verkoeling

465726 zembad 2020 08 29 003727 1

In en rond het Tuindorpbad is het deze warme dagen druk. Kinderen zijn ongelimiteerd welkom, maar vanwege de coronaregels kunnen er niet meer dan zestig 18-plussers tegelijk naar binnen. Dat levert vooralsnog nauwelijks problemen op bij de toegangspoort, laat bestuurslid Janine Francken weten.

Af en toe moeten mensen even wachten. Die kunnen in afwachting van een plekje eerst een kop koffie drinken onder de bomen. Maar lang hoeven ze nooit te wachten. Als er eentje uitgaat, kan er weer eentje in. Soms roepen we om of mensen die uitgezwommen zijn, plaats willen maken voor nieuwe gasten. Slechts een of twee keer werden mensen die niet direct naar binnen konden kwaad.

Hengeloërs zoeken momenteel massaal verkoeling bij het water. Nu we geen drinkwater meer mogen gebruiken voor het vullen van een badje in de tuin en de parkeerplaatsen bij de recreatieplassen vol staan, is het Tuindorpbad een prima optie.

Ook voor mensen die overdag moeten werken. Francken: We zijn deze warme dagen extra lang open, tot half acht. Dan kunnen liefhebbers na het werk nog even afkoelen.
Ondanks de hitte het water is nu 25 graden Celsius is het water nog steeds van goede kwaliteit. Wel wordt er vaker dan gebruikelijk gecontroleerd op die kwaliteit. Hoe hoger de temperatuur, hoe groter de kans op bijvoorbeeld botulisme.

De goede waterkwaliteit is mede te danken aan de ondergrondse bronnen die het bad voeden. We hebben een of meer wellen, waardoor het water continu stroomt , aldus Francken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.