Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Nieuwe asfaltlaag voor groot aantal Hengelose wegen

466018 Knipsel 3 2020 08 29 003717

De komende weken werkt de gemeente Hengelo op verschillende plekken aan de weg. Een aantal wegen wordt voorzien van een nieuwe deklaag. Slijtage van die laag heeft gevolgen voor de veiligheid en het rijcomfort. Na deze werkzaamheden liggen er weer perfect begaanbare wegen en fietspaden, maar de komende tijd zal het enige overlast opleveren.

Een gemeentewoordvoerder geeft aan wat de volgorde van de werkzaamheden zal zijn: We starten aan de Bornsestraat, waar het fietspad een nieuwe deklaag krijgt. Daarna wordt er onder andere gewerkt aan het wegvak Beukweg Uitslagsweg H. Leefsmastraat (tussen Mr. P.J. Troelstrastraat en Piet Mondriaanstraat) en de Weusthagstraat (tussen Jeroen Boschstraat en de Uitslagsweg).

Fietspad Bornsestraat
Op de Bornsestraat gaan we tussen de Beukweg en de Troelstrastraat Weideweg de rode asfaltdeklaag van de fietspaden vervangen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van 17 tot en met 30 augustus. Waarbij de Bornsestraat voor de veiligheid in twee fasen wordt uitgevoerd en in één richting zal worden afgesloten.
'Stad uit' via Beukweg
Fase 1 loopt van dinsdag 18 augustus tot en met donderdag 20 augustus, waarbij het verkeer stad uit wordt omgeleid via de Beukweg en de Mr. P.J. Troelstrastraat. Fase 2 loopt van maandag 24 augustus tot en met donderdag 27 augustus en hierbij wordt het verkeer stad in omgeleid via de Weideweg, Bankastraat en Deldenerstraat.

Wegen in Hengelose Es
Ná de Bornsestraat wordt vanaf 31 augustus tot en met 4 september de asfaltdeklaag vervangen van het wegvak Beukweg Uitslagsweg H. Leefsmastraat. Ook de Weusthagstraat (tussen J. Boschstraat en de Uitslagsweg) krijgt een nieuwe deklaag. De gemeente zorgt dat het winkelcentrum Hengelose Es goed bereikbaar zal blijven.

Nieuwe asfaltdeklaag op aantal plaatsen
Na 31 augustus staan ook de Pasteurstraat en de Salamanderstraat in de planning voor een nieuwe deklaag. De exacte data voor deze werkzaamheden zijn nog niet bekend. In dezelfde periode worden ook aan de Holmersweg Reefweg diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Peter Rubensstraat
Op 10 augustus is gestart met het vervangen van het asfalt in de Peter Rubensstraat. Daarvoor komen klinkers in de plaats. Die werkzaamheden duren tot begin oktober. Voor de bouwvak is de asfaltdeklaag al vervangen van de Bruno Walterstraat, Hans Richterstraat, Arturo Toscaninistraat, Albert Sommerstraat en de Kees van Baarenstraat. Foto: Google Maps
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.