Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

De €˜oude €™ trappen van het Tuindorpbad zien er weer uit als nieuw

466411 IMG 1849 2020 08 29 003704

De trappen van het Tuindorpbad in t Lansink zien er weer uit als nieuw. De renovatie van de trappen werd voor een groot deel bekostigd middels subsidie van de Provincie Overijssel. Gedeputeerde Roy de Witte kwam woensdagochtend zelf het eindresultaat aanschouwen.

Dat de trappen aan vervangen toe waren was wel duidelijk. Een aantal van de massieve treden was aan het verzakken. Volgens bestuurslid Hans Bertens van het Tuindorpbad was het op een gegeven moment niet veilig meer: Door de verzakking ontstond er een hoogteverschil tussen de stenen. Aan de randen kun je je flink bezeren. Er moest flink worden geïnvesteerd om de trappen te renoveren. Zo is de ondergrond vervangen met een mix van cement en zand, zodat de stenen niet nogmaals verzakken. Ook zijn de oude stenen schoongemaakt en hebben ze een nieuwe coating gekregen.

Er moest flink wat geld worden opgehoest om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Het bestuur klopte daarom aan bij de provincie: Dermate grote bedragen kunnen wij niet alleen behappen. Wij zijn dus heel blij met de subsidie van de provincie , aldus Bertens. De Provincie Overijssel nam 70 procent van de kosten op zich en het Tuindorpbad betaalde het resterende bedrag.

Ook gedeputeerde Roy de Witte is tevreden: Het ziet er fris uit. Het is mooi dat we met een relatief kleine investering het Tuindorpbad hebben kunnen helpen. Als Provincie Overijssel helpen wij stichtingen om erfgoed te behouden voor volgende generaties. Volgens De Witte is het Tuindorpbad een goed voorbeeld van erfgoed waar zowel jong en oud van kan genieten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.