Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Marktkooplui: €˜Maak een kabelbaan vanuit de Brinktoren €™

466527 FB versie lang00 00 35 13 Still002 2020 08 29 003656 1

Woensdagmiddag na afloop van de weekmarkt kwamen de marktkooplui bijeen om van gedachten te wisselen over de herinrichting van hun plein. Onder begeleiding van de participatieprofs van bureau Rode Wouw ging het gesprek bij brasserie t Marktzicht alle kanten op.

Je zou gekscherend nog kunnen toevoegen: alle kanten, behalve de goede , maar de meeste aanwezigen waren juist blij dat ze hun zegje konden doen. En er kwamen originele ideeën voorbij. Een van hen zag een kabelbaan vanuit de top van de Brinktoren wel voor zich of een vrijelijk te bespelen piano, zoals je die op stations kunt aantreffen.

Marktmeester Annet ten Hoopen zou het in elk geval fijn vinden dat ook in de toekomst de markt op deze plek blijft en niet dat de kramen over de stad verspreid worden. Dat willen de marktkooplui zelf ook graag. En voor de ouderen, die moeilijk ter been zijn, is het fijn dat alles op een plek te vinden is.

Ben Geelink van de Marktbond Hengelo vindt dat het plein eigenlijk al best veel moois heeft: Neem nou die beren. Iedereen heeft er een mening over, maar als er mensen met kindjes op de markt komen, lopen ze altijd eerst naar de beertjes, maken foto s en vinden het allemaal prachting. Terwijl de Hengeloër vaak zo negatief doet en niet trots is op wat-ie heeft.

Foto: still uit video 1Twente Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.