Enschede
Video

Wandelende Patrick Damhuis wil aandacht voor ouderverstoting


De wandeltocht van 200 kilometer van Enschede naar Den Haag maakt Enschedeër Patrick Damhuis om aandacht te vragen voor het fenomeen ‘verstoten ouders’. 1Twente Vandaag deed hem uitgeleide en volgt hem dagelijks in het live-programma 1Twente Vandaag dat van 16.00 tot 17.00 uur wordt uitgezonden.

De forse wandeling duurt een week. Patrick Damhuis hoeft niet alleen te lopen. Evert uit Zelhem loopt mee. Het gaat de Enschedeër om ouders die hun kinderen niet mogen zien. Patrick ziet zijn kinderen sporadisch of niet. Met hem zijn er jaarlijks 16.000 kinderen die geen of nauwelijks contact hebben met een van hun ouders.

De Enschedeër loopt de tocht inmiddels voor de derde keer. Eindpunt is het hoofdkantoor van de Kinderbescherming. “Het gaat om ouderverstoting. Al veertig jaar kijken rechtbanken en Kinderbescherming de andere kant op. Iedereen weet dat dit zeer schadelijk voor kinderen is, maar in de praktijk doet men niks.”

icon_main_info_white_glyph

Dit is een test

In maart berichtte de NOS dat het aantal jongeren dat verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekincident in de afgelopen jaren is verdubbeld:

Hallo ik ben een Frank Bemttuin