Enschede
Video

Joost Nijhuis wil ondernemen in coronatijd: maar hoe?

Hoe gaan we verder met ondernemen in coronatijd? Dat was de vraag die zaterdag in Twekkelo voorgelegd zou worden aan zo’n negentig Tweede Kamerleden, burgemeesters, raadsleden en veel ondernemers. Op het laatste moment werd de bijeenkomst afgelast. “Uitermate teleurstellend”, aldus de Enschedese initiatiefnemer Joost Nijhuis van de VVD.

Maanden werkte hij aan de voorbereiding van de VVD-bijeenkomst op het landgoed in Twekkelo. Kreeg toestemming van de Veiligheidsregio om die te houden, ‘omdat we alles goed hadden geregeld’, maar zag tot zijn leedwezen dat het bestuur van het Thematisch Netwerk mkb, zzp en familiebedrijf het niet aandurfde en een streep door de bijeenkomst zette.

“Na een tijdje kon ik me erbij neerleggen. Het gaat om beeldvorming, kan ik me nog voorstellen ook. Als het mis zou gaan, want 100 procent besmettingen uitsluiten kan niet, dan zijn er politieke partijen die zo’n situatie snoeihard gaan framen.”

Nijhuis krijgt daar een nare smaak van in de mond. “Het is niet de tijd om je heen te slaan. We moeten gezamenlijk met de werkgelegenheid aan de slag en met de geestelijke volksgezondheid. Samen naar oplossingen zoeken en ik hoop dat dat kan via intermenselijk contact.”

Overigens wil het Enschedese VVD-raadslid nog steeds naar de Tweede Kamer. Medio oktober hoort Nijhuis of hij een plek krijgt op de kandidatenlijst voor het parlement.

In de live-uitzending 1Twente Vandaag vertelt Jost Nijhuis over zijn pogingen om met ondernemers te praten over ondernemen in coronatijd.