Enschede

Man uit Enschede (56) gaat motoragent te lijf met broodmes en roept ‘corona!’ tijdens arrestatie

Een 56-jarige man uit Enschede is donderdag opgepakt in Hengelo, nadat hij met een groot broodmes een motoragent te lijf wilde gaan bij het UWV-kantoor aan de Prinses Beatrix straat. De man, een bekende van de politie, is door meerdere agenten met veel moeite overmeesterd en gearresteerd.

466049 police 378255 1920
Ter illustratie © Pixabay

De politie werd donderdag rond 19.00 uur opgeroepen, omdat een man mensen zou lastigvallen, uitschelden en spullen zou vernielen rondom het UWV-kantoor aan de Prinses Beatrixstraat. Een gealarmeerde motoragent was als eerste ter plaatse, maar kon de man van de melding niet vinden.

Opeens kwam de man in kwestie uit de struiken met een groot broodmes in zijn hand. Hij rende op de agent af terwijl hij dreigende taal uitte. De motoragent heeft daarop meteen andere agenten gewaarschuwd, die snel ter plekke waren. De messenzwaaier was compleet door het dolle heen, niet te bedaren en bleef maar dreigen en schreeuwen.

Pepperspray

Uiteindelijk gooide de man het broodmes weg en probeerde er vandoor te rennen. Politieagenten wisten hem tegen te houden, maar de man liet zich niet zonder slag of stoot arresteren. De agenten moesten pepperspray inzetten om hem weer enigszins rustig te krijgen, waarna hij is aangehouden.

‘Corona, corona!’

Was de agressie daarmee voorbij? Nee, want op weg naar het cellencomplex werd de man opnieuw helemaal wild in de politieauto. Hij werd zo agressief dat hij een agente heeft getrapt en andere politiemedewerkers heeft bespuugd, terwijl hij ‘corona, corona!’ riep. Na veel gedoe heeft de politie de man uiteindelijk in een cel weten te krijgen.

Agenten herkenden de man als een 56-jarige inwoner van Enschede, die volgens de politie vaker betrokken is geweest bij allerlei incidenten. Tegen hem wordt door de betrokken agenten aangifte gedaan van belediging, bedreiging en zware mishandeling.