Enschede

Eerste schooldag: OBS Roombeek omgetoverd tot rustplek voor de kinderen

Net als alle andere basisscholen in het noorden ontving Basisschool Roombeek in Enschede vandaag weer alle kinderen. Zo'n herstart na de zomervakantie is altijd een bijzonder moment voor de meesters, juffen en kinderen, maar de afgelopen weken hebben alle leerkrachten ook nog eens de hele school gerenoveerd.

De afgelopen zes weken is veel veranderd op de basisschool in de Enschedese wijk Roombeek. Samen met de leerlingenraad hebben de leerkrachten uiteindelijk besloten om de school een grote make-over de geven. “Dat was nodig. We hadden wel de ruimte, maar die hebben we niet optimaal ingezet. En we merken gewoon dat kinderen ruimte en rust willen”, vat directrice Truus pleiter samen. “We zijn een school van rust, rijnheid, regelmaat en respect. Het laatste hebben we er zelf aan toegevoegd.”

De benodigde ruimte werd er zichtbaar aan toegevoegd. Kinderen krijgen nu de kans om aan grote werktafels te werken. “Daarnaast hebben we normale stoelen, barkrukken of banken. Kinderen mogen zelf kiezen waar ze willen zitten”, aldus Pleiter. “Zo krijgen ze bijvoorbeeld ook de ruimte om buiten het klaslokaal te gaan werken.”

Rust

Het hele schoolgebouw straalt rust uit. Groene muren, planten, rustige hokjes en muurschilderijen overheersen. “Nu is de school echt ván de kinderen”, geeft de directrice tijdens een rondleiding trots aan.

´Goud in handen´

Pleiter is daarom bijzonder trots op haar team. Gedurende deze toch wel moeilijke periode hebben ze de school omgetoverd tot een nieuwe plek. “Ik heb goud in handen met het team hier. Maar dat goud moet je soms wel oppoetsen. Even tijd voor elkaar maken. Die tijd nemen we ook. Want een sterk team maakt een sterke school”, vertelt Pleiter.