Enschede

Voor de vierde keer: Patrick Damhuis loopt voor alle verstoten ouders naar Den Haag

Ouderverstoting. Het is een te groot probleem als je het aan Patrick Damhuis vraagt. Om aandacht en hulp te vragen voor het lot van ouders die hun kind niet meer mogen zien, loopt hij voor de vierde maal op rij naar Den Haag.


Damhuis maakt het zelf mee. Zijn oudste kinderen, 15 jaar en 8 jaar, ziet hij maar één keer in de twee weken voor zeven uurtjes. Zijn jongste heeft hij sinds mei al niet meer gezien. “Dat is natuurlijk veel te weinig”, constateert hij. “Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er bepaalde gedachtegangen worden misbruikt. Twijfels die een ouder heeft, worden meteen overgedragen aan de jeugdzorg of de politie.”

Eenduidig wet

Terwijl dat best opvallend is. Want Damhuis maakt duidelijk dat de wet in Nederland heel duidelijk is. “Een kind heeft een gelijkwaardig contact met beide ouders nodig. Maar dat wet wordt met beide voeten getreden”, aldus Damhuis. Daarom wil hij naar Den Haag lopen. Om aandacht te vragen voor een duidelijkere rechtspraak.

Volgende week dinsdag, 25 augustus, vertrekt Damhuis om 8.00 uur ’s ochtends naar Den Haag. “Loop vooral mee. Laat Nederland nou eens zien, dat ouderverstoting pas ophoudt als mensen zeggen: ‘doe normaal’.”