Enschede

De strijd om dat kleine witte huis in de Sahara

Wendy Jouvenaar beweegt hemel en aarde om het huisje in Twekkelerveld in de Sahara in de familie te houden. Haar oma kwam er 75 jaar geleden wonen en is er tot haar dood blijven wonen. “In dit huis hebben vier generaties van onze familie gewoond, het hoort bij ons”, stelt Jouvenaar.

Jouvenaar ziet het liefst dat haar vader in het witte huisje trekt. Maar daar voelt woningcorporatie Domijn helemaal niets voor. Volgens de familie gaat de corporatie gesprekken uit de weg en verschuilt Domijn zich achter de regeltjes.

Weg warmte

“Nu staat ons huisje leeg, weg herinneringen, weg thuisgevoel, weg warmte, weg liefde”, aldus de Jouvenaar. Ze is zo aan het huisje verknocht dat ze een brief aan koning Willem Alexander stuurde en aan de burgemeester van Enschede om de situatie en de gevoelens van haar familie uit te leggen. “Mijn mindervalide vader wil er ontzettend graag wonen. Ik heb geen reactie gekregen.”

Oneerlijk

In de live-uitzending 1Twente Vandaag vertelt Wendy Jouvenaar haar verhaal. “Ik vind het oneerlijk en verdrietig dat Domijn niet mee wil gaan in een voor onze familie zo’n belangrijke vraag. Ik begrijp ook wel dat zij zulke verzoeken vaker krijgen en ze hier niet altijd in mee kunnen gaan, maar is dit dan niet een uitzonderlijk geval?”

Woningcorporatie Domijn zegt dat ze zich aan de regels houden en verder geen inhoudelijk reactie wil geven.