Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe maatregelen bij Scouting ‘t Volbert

Scoutingverenigingen Leanne de Boer Ernst Bergboer
Afbeelding: Ernst Bergboer
Beeld:

Scoutingverenigingen mochten geen speurtochten, kookavonden of sportmiddagen meer organiseren vanwege het coronavirus. Vorige week zijn de maatregelen bij scoutingverenigingen versoepeld.

“We zijn hartstikke blij dat we weer wat mogen doen”, vertelt scoutingbegeleider Leanne de Boer in 1Twente Vandaag. “Het was een lastige periode voor de scouting”. Tijdens de coronaperiode werden er zoveel mogelijk online activiteiten aangeboden. Activiteiten zoals speurtochten of mini-pionieren, werden over het algemeen op de vaste dagen, meestal in het weekend, gehouden. Voor iedereen tot en met 12 jaar hoefden verenigingen geen rekening met de afstand te houden en ook het eten en drinken mocht zonder afstand van elkaar. Voor leden boven de 12 jaar was dat echter een ander verhaal.

“Het was een lastige periode voor de scouting”

“Vanuit Scouting Nederland is er nu een protocol gekomen en als wij ons aan de regels houden, kunnen wij op zomerkamp gaan", aldus Leanne. Er zijn twee kampprotocollen: een voor jeugdleden tot en met 12 jaar en een protocol voor jeugdleden van 13 tot en met 18 jaar. Voor meer informatie over de protocollen kun je kijken op wegaanopzomerkamp.nl

Hieronder vind je het hele gesprek met Scoutingbegeleider Leanne de Boer in 1Twente Vandaag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.