Enschede
Video

Eerste melktap in Enschede

Na Losser, Hengelo en Haaksbergen heeft Enschede sinds kort ook een melktap. Het apparaat staat bij Melkveebedrijf Voog. “Het leek mij al jaren leuk om een melktap te beginnen” zo vertelt Hermieke Voogd. “

De tap is er niet alleen voor de melk. Ook mensen die bijvoorbeeld een wandeling maken en even willen rusten kunnen bijvoorbeeld een kop koffie of thee nemen.

Goed vertrouwen

Voogd gaat uit van goed vertrouwen. Je mag een fles voor de melk pakken, koffie of thee nemen en vervolgens zelf een paar muntjes in een bekertje gooien om ervoor te betalen.

icon_main_quote_red_glyph

Soms moet je een beetje uitgaan van het goede van de mens, ik heb daar altijd nog het vertrouwen in

Hermieke Voogd

Camera bewaking

Onlangs was er nog een diefstal bij een melktap in Glane. Hier werd een koffiezetapparaat gestolen. Voogd laat weten dat er bij de tap in Enschede in ieder geval een camera hangt ‘zodra er iemand in het huisje is krijg ik meteen een melding op mijn telefoon en staat diegene er goed op’.

Hermieke Voogd bij de melktap in Enschede - Coen Krukkert
Afbeelding: Coen Krukkert - Hermieke Voogd laat zien hoe de melktap werkt

Kom lopend

Wel roept de melktap-houdster op om vooral niet met de auto of de fiets te komen. “Alleen als je slecht ter been bent of echt niet anders kan dan zijn we natuurlijk wel bereikbaar met de auto”. Vanaf de parkeerplaats aan de Weerseloseweg is het ongeveer een kilometer lopen naar de boerderij met de verse melk.

Melktap Enschede - Coen Krukkert
Afbeelding: Coen Krukkert - Het uiteindelijke product
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.