Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

D66 onderzoekt de toekomst van de bibliotheek

53144 bibliotheek

D66 in Enschede wil van de inwoners van Enschede horen wat de toekomst van de bibliotheek is. Cultuurwethouder Jeroen Hatenboer wil de komende jaren 600.000 euro bezuinigen op de bibliotheek. Daardoor staat de toekomst van de bibliotheek in Enschede ter discussie.

D66-raadslid Vic van Dijk wil graag weten wat Enschedeërs over vijf à tien jaar met de bibliotheek willen. Hij stelt de vraag of het tijd is voor een nieuwe invulling van de bibliotheek nu er veel nieuwe digitale mogelijkheden zijn. Volgens Van Dijk is de bibliotheek een toegankelijke pijler in de stad voor onderwijs en ontspanning. Hij is benieuwd hoe de bibliotheek omgaat met nieuwe informatiebronnen en hoe de bibliotheek kan helpen bij laaggeletterdheid, één op de negen Nederlanders heeft namelijk moeite met lezen. Wie mee wil denken over de toekomst van de bibliotheek in Enschede kan mailen naar Vic van Dijk, [email protected].
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.