Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Bibliotheek en TwentseWelle allebei zes ton gekort

58139 Bieb protest4

De bezuiniging van 600.000 euro op zowel de Bibliotheek Enschede als museum TwentseWelle gaat door. Dat ondanks alle protestacties die door de bibliotheek waren opgezet onder de noemer 'Mijn bieb moet blijven'.

Tijdens de raadsvergadering probeerde de oppositie nog wel een uitgewerkt plan bij wethouder Jeroen Hatenboer los te peuteren. Aan de hand van dat plan zou dan opnieuw een bezuinigingsbedrag moeten worden vastgesteld. Dat idee werd weggestemd. Een motie van de coalitie werd wel aangenomen. Deze motie roept op tot het in stand houden van de bibliotheekfunctie in de wijken en met aandacht voor diverse thema's, zoals mediawijsheid en laaggeletterdheid. Over de bezuiniging op TwentseWelle werd weinig gezegd, hierover waren de raadsleden het vrijwel eens.

Vanuit onder meer VVD, ChristenUnie en CDA kwam kritiek op een boekje dat de bibliotheek vorige week uitdeelde onder de raadsleden. In het boekje met tekeningen en een verhaaltje werd cultuurwethouder Jeroen Hatenboer neergezet als misbaksel en leeghoofd. Dat schoot de diverse raadsfracties in het verkeerde keelgat. Zij wezen erop dat in de raadszaal dergelijk taalgebruik niet wordt getolereerd en ook in zo'n boekje niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.