Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Hengelose Maestro'; kunnen Jan van Halst, Sander Schelberg en Jeffrey Spalburg een orkest leiden?

20230126 hengelose maestro
Zeven bekende Hengeloërs gaan met elkaar de strijd aan om de titel 'Hengelose Maestro 2023' te bemachtigen. Jan van Halst is één van hen.
Beeld: Tom Cornelissen

Zeven min of meer bekende Hengeloërs gaan met elkaar de strijd aan om de titel 'Hengelose Maestro 2023' te bemachtigen. Op 30 januari krijgen Jan van Halst, Brigiet Schoemaker, Judith Hartman, Jeffrey Spalburg, Martine Fabels, Melvin de Boer en Sander Schelberg hun eigen dirigeerstok en gaan ze leren hoe ze zelf een orkest moeten leiden.

Zilveren Baton

De Hengeloërs gaan leren hoe zij een orkest kunnen leiden bij de uitvoering van een zelfgekozen muziekstuk. De komende maanden zullen ze les krijgen van Kimmy Reef, dirigente van het volwassenenorkest van de Hengelose muziekvereniging Armonia. Op zaterdag 10 juni zullen zij in de Schouwburg Hengelo hun stuk 's avonds opvoeren voor juryleden Carl Wittrock (componist) en Egbert van Groningen (dirigent). De winnaar mag zichzelf de 'Hengelose Maestro 2023' noemen en de zilveren Baton mee naar huis nemen.

icon_main_info_white_glyph

Met dank aan...

Voor dit evenement hebben de Mixed Lions Hengelo, muziekvereniging Armonia en Stichting Hengelo Cultuurluk de handen ineen geslagen. Om het kostendekkend te maken is een beroep gedaan op vele fondsen. Het Houtmaatfonds, het Groothuisfonds en de gemeente Hengelo hebben al een bijdrage toegezegd. De Rabobank, Lokaalfonds Hengelo, het Willem Willinkfonds en Ars Donandi hebben het verzoek nog in beraad.

Goed doel

Tijdens hun strijd om de titel zetten de maestro's zich in voor het goede doel. Tijdens de uitverkiezing wordt namelijk geld opgehaald om Hengelose kinderen een jaar lang te laten proeven aan het zelf maken van muziek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.