Historische stadswandeling door oorlogsverleden Enschede: Doe mee!
Enschede aan Zee

Waterschap draagt een miljoen euro bij aan Stadsbeek

Het waterschap Vechtstromen draagt dit jaar een miljoen euro bij aan de aanleg van de Stadsbeek die dwars door Enschede wordt getrokken. De Stadsbeek wordt momenteel via de Elferinksweg doorgetrokken naar de Pathmossingel. De route die daarnaar wordt gevolgd is nog niet helemaal duidelijk. De Stadsbeek eindigt, of liever begint, bij het Wooldrikspark. De verwachting is dat de eerste fase van het project tot aan de singel in 2021 wordt afgerond.

447323 DSCF0557 1
© Henk ten Harkel

Voor dat het zover is, moet nog heel wat gebeuren. De ontwerpers en bouwers zijn nu nog bezig met de aanleg van die eerste fase. Met het Pinkeltjesplein als waterpark in de B.W. ter Kuilestraat, de graafwerkzaamheden richting Elferinksweg en straks het aanhaken van de bron in het Ainsworthpark op de beek.

De nieuwe beek is belangrijk voor Enschede, omdat het stroompje de grondwateroverlast en de gevolgen van extreme regenbuien in de wijken Pathmos en Stadsveld oplost. Vechtstromen wil door de toekenning van het geld bijdragen aan de klimaatbestendige inrichting van het stedelijk gebied. De beek komt na afronding van het project in beheer bij het waterschap. De totale kosten van de aanleg bedragen vijftien miljoen euro.