Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Projectgroep SWB zorgt dat medewerkers in financiële nood sneller in beeld komen

Veel medewerkers van de SWB worden hard getroffen door de gestegen kosten van levensonderhoud. Daarom stuurde de ondernemingsraad in september afgelopen jaar een brandbrief naar het Hengelose college van B en W. Hierop kreeg de OR niet de reactie waarop gehoopt werd. Robin Posthumus, voorzitter van de OR, uitte zijn grieven bij 1Twente Vandaag.

Brandbrief

Door de torenhoge inflatie en de stevig oplopende energiekosten kunnen veel SWB'ers bijna niet meer rondkomen. In de brandbrief van september schetste de OR de situatie waar hun medewerkers in verkeerden en werd het stadsbestuur om hulp gevraagd. Een aanpassing in de cao, waardoor de reiskostenvergoeding verhoogd zou worden, zou volgens de OR al kunnen helpen. Het college wees de OR echter op de voor elke burger geldende rijks- gemeentelijke compensatieregelingen.

“We willen mensen op een laagdrempelige manier benaderen, omdat ze het vaak niet durven aan te geven als ze financieel in de problemen zitten.”

Projectgroep

Met dit antwoord nam de OR geen genoegen. "We hebben als OR hierover een gesprek gehad met ons dagelijks bestuur, bestaande uit wethouders en burgemeester van de aangesloten gemeenten", legt Posthumus uit. "Er is naar aanleiding van onze zorgen vorig najaar een projectgroep opgericht."

Posthumus geeft aan dat er in deze projectgroep nadrukkelijk verbinding is gelegd tussen de gemeenten en SWB, om alles goed in kaart te brengen: "We willen mensen op een laagdrempelige manier benaderen, omdat ze het vaak niet durven aan te geven als ze financieel in de problemen zitten."

Thermostat gb9c1b66f3 1920
Lees ook
SWB Hengelo luidt noodklok: 'Werknemers in problemen door energieprijzen'

Waardebonnen in plaats van kerstpakket

Inmiddels heeft deze projectgroep een aantal stappen kunnen nemen om de medewerkers van de SWB te helpen: "We wilden onze medewerkers iets geven waar ze ook echt iets aan hebben. Daarom gaven we dit jaar, in plaats van een kerstpakket, een waardebon van de Jumbo ter waarde van honderd euro."

Maar dat is niet het enige, vertelt Posthumus. "We hebben leidinggevenden geïnstrueerd hoe je de signalen dat iemand financieel in de knoop zit kunt herkennen. Daarnaast hebben we regelmatig vergaderingen om stappen te kunnen blijven maken. Als OR blijven wij de ontwikkelingen volgen. "

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.