Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gianni Romme vertrekt als manager bij IJsbaan Twente

Gianni Romme Ernst Bergboer
Gianni Romme vertrekt als manager van IJsbaan Twente en gaat aan de slag als locatiemanager van de ijsbaan en het zwembad in Breda
Beeld: Ernst Bergboer

De IJsbaan in Twente moet op zoek naar een nieuwe manager. Nu bekleedt Gianni Romme die functie nog, maar de tweevoudig olympisch kampioen neemt per 1 mei afscheid van de organisatie.

"Het was zeker geen gemakkelijke beslissing, omdat ik met groot plezier terugkijk op mijn Twentse periode", laat Romme weten. "Ik heb veel fijne mensen mogen leren kennen en buitengewoon prettig met mijn collega's en iedereen die de schaatssport een warm hart toedraagt samengewerkt. Ik dank jullie daarvoor."

Onzekere toekomst

De oud-profschaatser laat IJsbaan Twente in onzekerheid achter, want onduidelijk is nog of de baan komend najaar weer open kan. De gemeente Enschede is op zoek naar een nieuwe exploitant voor de ijsbaan, maar heeft deze nog niet gevonden. Eerst zullen omringende gemeenten moeten meebetalen aan de exploitatiekosten, vooralsnog heeft geen enkele gemeente aangegeven daartoe bereid te zijn.

Nieuwe job: van ijsbaan naar ijsbaan/zwembad

Romme heeft ondertussen al een nieuwe job gevonden. Hij wordt locatiemanager van de ijsbaan en het zwembad in Breda. Romme: "Het kunnen terug keren naar mijn geboortegrond en wederom een bedrijf te mogen leiden waarin sport en bewegen centraal staat, heeft mij doen besluiten om deze kans te benutten."

Ijsbaan Enschede
Lees ook
Enschede gaat met de pet langs Twentse gemeenten om faillissement ijsbaan uit te stellen

Over de toekomst van de ijsbaan in Enschede zegt Romme niets te weten. "Dat is aan de gemeente Enschede. Ik heb daar geen zicht op." In de grootste stad van Overijssel wordt al jaren gesteggeld over de financiering van schaats- en zwemfaciliteiten.

IMG 5049 2
Lees ook
Enschede betreurt vertrek Gianni Romme bij IJsbaan Twente: 'Dit helpt niet'
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.