Verkeer
Stuur appje
Zoek

Getrokken wapens bij voormalig zalencentrum in Enschede: 'Gaat om een oefening'

Oefening assinkhof hengelosestraat pim kroeze
Een speciale eenheid van de politie simuleerde een inval bij het voormalige zalencentrum De Assinkhof.
Beeld: Pim Kroeze

Enige verbazing bij voorbijgangers van het voormalige zalencentrum De Assinkhof aan de Hengelosestraat in Enschede, deze dinsdagmiddag. Een man staat geboeid tegen een auto, agenten staan met getrokken wapens. Is er een inval van de politie gaande in het leegstaande pand? Nee hoor, laat een woordvoerder van de politie desgevraagd aan 1Twente weten.

De oefening kwam realistisch over op voorbijgangers. Een daarvan laat de redactie van 1Twente weten dat er een knal te horen was en dat er werd geroepen dat er 'vuurwapens' in het pand zouden. zijn. Opvallend, omdat het voormalige zalencentrum al vele jaren leegstaat en onderdeel is van een nieuwbouwplan.

'Geen spannend verhaal'

Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland zegt voorbijgangers dan ook te kunnen geruststellen. "Geen spannend verhaal", laat hij desgevraagd weten. "Het gaat hier om een oefening." En veel meer is daar ook niet over te vertellen.

Op het terrein van De Assinkhof worden 25 woningen gebouwd. Het zalencentrum zelf wordt deels gesloopt, alleen de hoofdgebouw dat direct aan de Hengelosestraat ligt wordt omgebouwd tot twee appartementen. Ernaast verrijst een nieuw pand met drie appartementen.

20220510 Assinkhof bouwplan
Lees ook
Plan voor 25 woningen op locatie van voormalig zalencentrum in Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.